Van de Ven očekuje da će polufinale Eura protiv Engleske biti okršaj u stilu Premijer lige

Odbrambeni igrač Nizozemske Micky van de Ven očekuje da će polufinale Eura 2024. protiv Engleske u srijedu biti okršaj u stilu Premijer lige.

Središnji branič Tottenhama jedan je od nekoliko nizozemskih igrača koji igraju u Engleskoj, zajedno s Liverpoolovim dvojcem Virgilom van Dijkom i Codyjem Gakpom, između ostalih.

Utakmice Engleske ovog su ljeta bile spore, uglavnom dosadne, no susret s Nizozemcima u Dortmundu mogao bi proizvesti oktanski dvoboj.

– Mislim da da – rekao je Van de Ven novinarima u ponedjeljak na pitanje očekuje li meč u stilu Premier lige.

– Ako vidite kvalitetu igrača obje ekipe, možete očekivati ​​da će ritam i nivo igre biti jako visoki – kazao je on.

“Nadam se da smo mi ti koji imamo više lopte od Engleske, tako da više Engleska trči, ali očekujem utakmicu visokog intenziteta.”

Gakpo je rekao da će Nizozemci pokušati spriječiti veznjaka Real Madrida Judea Bellinghama da odluči utakmicu.

Ovaj 21-godišnjak je zabio sjajan gol protiv Slovačke u osmini finala i spasio Englesku kada je bila na rubu eliminacije.

– Očito je da ima vrlo, vrlo dobru sezonu, on je igrač svjetske klase i postigao je fantastičan gol –  rekao je Gakpo.

– On je igrač kojeg trebamo gledati, ali mislim da oni imaju još igrača koje trebamo gledati (također), imaju vrlo dobru ekipu s vrlo dobrim igračima, ali i mi imamo vrlo dobru ekipu – kazao je on.

Engleska je stigla do polufinala pobijedivši Švicarsku 5-3 na jedanaesterce nakon remija bez golova, a Gakpo je primijetio kvalitetu udaraca Tri lava s bijele tačke.

– Njihovi penali su bili jako dobri, ali ako vidite igrače koji su ih izvodili, kvalitetne igrače, neki od njih izvode jedanaesterce za svoje klubove”, dodao je lijevi bočni igrač koji je s tri pogotka trenutno dijeli prvi mjesto na listi strijelaca ovog Eura.

– Bio sam impresioniran, ali ne i iznenađen. Kvaliteta je tu i znamo da su vrlo dobri kada su penali u pitanju. Nadam se da ćemo pobijediti ako (u polufinalu) dođe do penala – dodao je.

Nizozemska je stigla do svog prvog polufinala Eura od 2004. godine nakon što je u subotu pobijedila Tursku rezultatom 2-1, nadovezujući se na četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru prije dvije godine.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Fena/EPA)