Revolucionarna lopta spremna je za završnicu Eura. Evo po čemu je drugačija od drugih

Španjolska i Francuska u utorak od 21 sat u Münchenu igraju prvu utakmicu polufinala Eura. Drugi par čine Nizozemska i Engleska, a ta se utakmica igra u srijedu od 21 sat u Dortmundu. Finale se igra u nedjelju od 21 sat u Berlinu. Adidas je uoči završnice turnira objavio novu loptu Fussballliebe Finale i s njom će se igrati polufinale i finale.

U odnosu na loptu Fussballliebe, kojom se igralo u dosadašnjem tijeku natjecanja, lopta za samu završnicu turnira vizualno je drugačija. Na dizajn koji je postavljen za prvi dio Eura sada su dodani detalji koji dopunjavaju crvene, zlatne i crne detalje koji su na lopti bili kao boje domaćina.

Novi važan detalj

Bijela podloga sada je srebrna i simbolizira boju pehara. Sama boja je posebno pravljena i testirana kako bi proizvođač bio siguran da neće imati neprihvatljiv odsjaj na terenu koji bi mogao ometati igrače.

Lopta je doživjela i promjene oko tehničkih stvari. Imat će posebnu tehnologiju koja je direktno povezana s VAR sobom. Ona će prikupljati sve podatke i slati ih u VAR sobu u realnom vremenu. Ova inovacija će, u kombinaciji s pozicijom igrača i umjetnom inteligencijom, doprinijeti poboljšanju tehnologije poluautomatskog zaleđa, piše adidas, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Screenshot (Twitter)