Vijećnici GV Tuzla Merima, Alen, Elvis, Elvir, Alen, Miodrag: ‘U cilju pravovremenog i ispravnog informisanja’…

Nakon što se aktuelni vijećnici Gradskog vijeća Tuzla iz SDP-a nisu našli na listi za nadolazeće lokalne izbore ili su odustali od liste, pojavio se čitav niz špekulacija kojima se u javnosti licitira na način da će se upravo ta imena pojaviti na listama nekih drugih stranaka, da su im ponuđene neke druge funkcije, pozicije…

˝U cilju pravovremenog i ispravnog informisanja, a neobazirući se na izvor tih informacija, kao ni na to ko ih u javnost plasira želimo vas ovim putem informisati, a članstvu i simpatizerima SDP-a jasno i glasno poručiti, da ideja socijaldemokratije živi pod kožom dole potpisanih članova kojima nije bitno da li trenutno obnašaju neku  funkciju ili ne i da kao takva nije podložna nikakvim drugim uticajima ili političkom trgovinom. Želimo naglasiti da smo u političkom smislu oduvijek bili vođeni samo principima jednakopravnosti, socijalne pravde i temeljnih ljudskih prava i sloboda i od tog kursa ne mislimo odustati. Ideja koju kao dugogodišnji SDP-ovci u nosimo u srcu, jednostavno, ne poznaje filozofiju bezidejnih, jeftinih, ‘preletača’ koji, nažalost, sve češće kreiraju politički život našeg društva˝, saopštili su. 

U potpisu pisma su:

Merima Softić Sprečić 

Alen Kapidžić 

Elvis Baraković

Elvir Bijedić 

Alen Ovčina 

Miodrag Tanasilović 

(TIP/Foto: Arhiva)

  1. Bravo, Safere ! Sa uvoznom strujom, uz njeme cijene, slijedi zatvaranje mnogih proizvodnih kompanija i ... " etnicko ciscenje*.