Video: Planeta se oprostila od velikana: Đoković ostao duže na Wimbledonu zbog Murrayja, uslijedio emotivni trenutak

Andy Mutrray je odigrao jedan od posljednjih mečeva na Wimbledonu, a ovaj turnir je odlučio da mu priredi spektakularan oproštaj.

Andy Murray odigrao je posljednji meč u karijeri na Wimbledonu, a čovjek koji je dva puta osvojio ovaj turnir dobio je oproštaj kakav je i zaslužio.

Wimbledon je objavio emotivni snimak u kome su se našla sva velika teniska imena i oprostila od jednog od najboljih igrača u 21. vijeku. Zbog njega je skovan i termin „Velika četvorka“, ali su ga povrede spriječile da duže bude na najvišem nivou.

Wimbledon je odlučio da priredi specijalnu ceremoniju na kojoj su se pojavile mnoge legende sporta poput Novaka Đokovića, Holgera Runea i Ige Swiatek. Upravo su posljednje dvoje gledali emotivni zagrljaj Đokovića i Murrayja.

Britanski mediji su pisali da se Federer pojavio u svlačionici i tamo pozdravio sa Murrayjem…

Pojavila se i čuvena Sue Bakerkoja je godinama vodila razgovore sa igračima na terenu. Izašla je iz penzije da bi još jednom pozdravila najvećeg britanskog šampiona u ovom vijeku.

Murrayj je govorio o duelima sa Đokovićem, Federerom i Rafaelom Nadalom.

„Oni su bili u redu. Nisu bili najlakši momci da ih preskočite. Bio sam tako sretan što sam igrao u ovom periodu. Svi ljubitelji tenisa imaju sreće što su svjedoci svega što su postigli. Bilo je nevjerovatno gledati šta su sve uradili. Nevjerovatno je bilo biti dio nekih mečeva na Grand slamovima tokom godina. Bio sam sretan što sam uspio da prođem nekoliko puta u velikim trenucima. Kakvo vrijeme da budete na turu“, rekao je Andy.

(TIP/Izvor: N1/Foto: nova.rs/Foto:  Screenshot The Tennis Letter)