Foto: Radovi na izgradnji novog igrališta u tuzlanskom naselju Krojčica privode se kraju

U naselju Krojčica, Mjesna zajednica Kreka, radovi na izgradnji novog igrališta privode se kraju.Tim povodom, gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i mjesne zajednice, dr. sc. Miralem Mulać, obišli su igralište kako bi uvidjeli napredak izgradnje.

Ovaj projekat, za koji je Grad Tuzla izdvojio 110.000 KM, obuhvata izgradnju terena za mali nogomet, terena za basket i postavljanje sprava za igru, uključujući ljuljaške, klackalice i tobogan, za najmlađe sugrađane.Također, pažnja je posvećena i sigurnosti, te je postavljena zaštitna ograda oko cijelog igrališta.

“Građani naselja Krojčica su često izražavali želju za uređenjem ovog dijela Mjesne zajednice Kreka. Na osnovu njihovih želja, napravili smo idejno rješenje, raspisali javni konkurs i odabrali izvođača za izgradnju igrališta. Sada vidimo da radovi napreduju, i vrlo brzo će biti završeni. Građanke i građani ove mjesne zajednice će konačno imati priliku da se u jednom lijepom ambijentu bave sportom, relaksiraju i druže,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Radeći ovakve projekte Gradska uprava Tuzle nastoji  poboljšati kvalitet života u zajednici i time doprinijeti stvaranju sigurnijeg i zdravijeg okruženja za sve generacije građana Tuzle.

(TIP)