Gradonačelnik Lugavić obišao radove na rekonstrukciji puta u ulici 4. aprila u MZ Kreka

U okviru redovnih aktivnosti, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i mjesne zajednice, dr. sc. Miralem Mulać, obišli su radove u ulici 4. aprila, u Mjesnoj zajednici Kreka, gdje se trenutno provodi rekonstrukcija puta. Za radove na putnoj infrastrukturi u dužini od 550 metara iz Budžeta Grada Tuzle izdvojeno je 250 hiljada konvertibilnih maraka.

“Rekonstrukcija ulice 4. aprila je ključna za unapređenje kvaliteta saobraćaja u ovom dijelu našeg grada,” kazao je gradonačelnik Lugavić. “Ovim projektom želimo poboljšati uslove za sve učesnike u saobraćaju.”

Tokom obilaska, razgovarajući sa građanima ove ulice, došlo je do planiranja dodatnih radova.”U razgovoru sa građanima dogovorili smo dodatne radove na sporednim putevima koji se spajaju na ulicu 4. aprila. Na taj način ćemo uraditi više nego što smo prvobitno planirali, sve kako bi građani bili što zadovoljniji poslovima koje provodimo, a u skladu sa raspoloživim sredstvima i Budžetom Grada Tuzle za 2024. godinu.”

Ovi dodatni radovi će omogućiti bolje povezivanje sa glavnom ulicom, čime će se povećati sigurnost i funkcionalnost cijelog područja, a sve u cilju unapređenja kvalitete života građana u Mjesnoj zajednici Kreka.

(TIP)