Amra Džeko objavom na Instagramu navijače Hajduka bacila u trans

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, sedmicama unazac figurira za jednu od najpopularnijih ličnosti u Hajduku.

Sve to nakon što se njegovo ime počelo povezivati sa hrvatskim velikanom, a navijači “splitskih bilih” svaki korak Dijamanta i njegove porodice prate sa posebnom pažnjom.

Tako je Edinova supruga Amra današnjom objavom navijače Hajduka doslovno bacila u trans.

Amra je na Instagram storyju objavila fotografiju na kojoj je označen Split, a navijači su već počeli istu dijeliti i dizati euforiju.

Foto: Instagram / Amra Džeko

Dijamant se trenutno nalazi u Austriji na pripremama Fenerbahcea, ali je prema pisanjima turskih medija pitanje kada će napustiti ovaj klub. Navodno na njega Jose Mourinho ne računa i u napadu želi mlađeg napadača.

Tu priliku želi iskoristiti Hajduk, ali i još nekoliko klubova koji motre svaki Džekin potez.

Pored Hajdukove ponude Edin ima i bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, ali prema pojedinim navodima Džeko radije preferira prelazak u Split.

Tu bi bio blizu rodnog grada, ali i Dubrovnika sa kojim je vezan. Prema posljednjim izvještajima iz Turske Džeko ima ponudu Hajduka vrijednu 2 miliona eura, te je navodno dogovor blizu.

Uskoro bi trebali saznati da li će kapiten reprezentacije zaista obući dres Hajduka, a vjerujemo da navijači ovog tima svaku novu informaciju čekaju s nestrpljenjem.

Podsjećamo, Džeko je prošlog ljeta stigao u Fener iz Intera, a za ovaj klub je odigrao 46 utakmica, postigao 25 golova i upisao 10 asistencija.

(TIP/Izvor: N1/Foto: N1/F.Z)