Video: Nevrijeme zahvatilo više dijelova Hrvatske, u vukovarsko-srijemskoj velika šteta

Nevrijeme praćeno kišom, tučom i jakim vjetrom zahvatilo je u ponedjeljak područje više županija u Hrvatskoj pri čemu je velika materijalna šteta prouzročena na području Vukovarsko-srijemske županije, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je 70-ak poziva vezanih uz posljedice olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kišom i jakom tučom, koje je u večernjim satima zahvatilo područje Vukovarsko-srijemske županije i prouzročilo veliku materijalnu štetu.

Dojave se odnose na oštećenja strujne infrastrukture, poplavljena dvorišta i kuće, padove stabala te oštećenja automobila, krovova i fasada.

Prema dosadašnjim informacijama, nevrijeme je najviše pogodilo područja općine Bošnjaci te gradova Županje i Vinkovaca, javlja Hina.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom zahvatilo je oko 18,30 sati i zapadni dio Brodsko-posavske županije, gdje je Županijski centar 112 zaprimio 60-ak poziva građana o padovima stabala, oštećenjima krovova, električnih vodova i automobila.

Na području Županijskog centra 112 Zagreb zaprimljeno je dvjestotinjak poziva građana koji su zbog sanacije posljedica nevremena tražili intervenciju žurnih službi.

Također, 15-ak poziva zaprimljeno je s područja Grada Zagreba koji su se odnosili na uklanjanje stabla s prometnice.

Najviše poziva bilo je s područja Dugog Sela, Jablanovca i Marije Gorice, a odnosili su se na srušena stabla na prometnice, poplavljene podrume i garaže, oštećenja krovova obiteljskih kuća te oštećenje krova osnovne škole u Mariji Gorici.

Zbog pada drveta na elektroenergetski vod, bez opskrbe električnom energijom ostali su korisnici na području Općine Kloštar Ivanić i naselja: Šćapovec, Vinari, Predavec, Krišci, Čemernica Lonjska.

U Županijskom centru 112 Zagreb nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Na teren su upućene žurne službe koje rade na otklanjanju posljedica nevremena.

(TIP/Izvor: N1)