U MZ Kula u toku radovi na sanaciji vodovodne mreže i puta

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, zajedno s pomoćnikom gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr.sc. Miralemom Mulaćem, obišao je radove u Mjesnoj zajednici Kula, gdje se izvode radovi na sanaciji vodovodne mreže i puta.

“U Kuli smo imali ogromne probleme s pucanjem vodovodnih cijevi,” kazao je gradonačelnik Lugavić. “Naša Služba za komunalne poslove, izgradnju I poslove mjesnih zajednica je raspisala javni tender za sanaciju vodovodne mreže, odnosno izgradnju potpuno nove mreže, kako bi se obezbijedilo nesmetano i kvalitetno snabdijevanje ovog dijela naselja pitkom vodom.”

Nakon sanacije vodovodne mreže, planirana je i sanacija puta u dužini od 500 metara. Za ove radove Služba za komunalne poslove je iz Budžeta Grada Tuzle izdvojila oko 340.000 KM.

“Ovim projektom ćemo pomoći našim građanima da imaju kvalitetnije vodosnabdijevanje, ali i bolji pristup svojim domovima, avlijama i baščama,” dodao je gradonačelnik Lugavić. “Na taj način zajedno unapređujemo kvalitetu života u ovoj mjesnoj zajednici i u cijelom našem gradu.”

Gradonačelnik Lugavić je istaknuo da su ovakvi infrastrukturni projekti ključni za poboljšanje svakodnevnog života građana, te da će Grad Tuzla nastaviti ulagati u infrastrukturu kako bi zadovoljio potrebe i zahtjeve sugrađana.

(TIP)