Kinder Country torta bez pečenja je hit, imamo recept

Kinder Country torta, raskošna kremasta torta koja će oduševiti sve za stolom, a ne zahtijeva pečenje, već je neko vrijeme hit na društvenim mrežama. Nastala je po uzoru na popularnu Kinderovu čokoladicu.

Sastojaka za pripremu nema previše, a i sama je priprema poprilično jednostavna. Jedino što zahtijeva nešto duže vrijeme je hlađenje, pa ćete morati biti strpljivi i ostaviti je da se stisne preko noći ili barem nekoliko sati, da želatina profunkcionira.

Podloga od ekspandiranih žitarica, krema od sira

Za podlogu su potrebni tamna čokolada, malo kokosovog ulja i ekspandirani pir ili riža, a idealno miks ekspandiranih žitarica. Sigurno ste nekad jeli ili Kinder Country čokoladicu ili bilo koju čokoladu s rižom – riječ je o riži kakva se nalazi u čokoladi, a moguće ju je pronaći po dućanima zdrave hrane, ali i sekcijama sa zdravom hranom po drogerijama, piše Index.hr.

Za kremu koja je vrlo lagana i nije preslatka trebat će vam mascarpone, kondenzirano mlijeko (koje se isto može kupiti po bolje opremljenim supermarketima i azijskim shopovima), slatko vrhnje i želatina.

Kad u kalup utisnete podlogu koja se priprema tako da pomiješate otopljenu čokoladu i ekspandirane žitarice, to prekrijete kremom koja se također priprema vrlo lako, kao većina krema za torte od sira ili jogurta bez pečenja. Cijeli recept za Kinder Country tortu s točnim količinama sastojaka i koracima pripreme možete pronaći na ovom linku.

Još recepata bez pečenja

Ovdje možete pronaći kolekciju recepata za kolače koji se ne peku, ovdje su torte, a na ovom linku pronađite recept za brz i jeftin kolač bez pečenja koji je nedavno s nama podijelila naša čitateljica. “Moji ga obožavaju”, napisala je.

(TIP/Foto:  Shutterstock)