Foto/Nevrijeme u Tuzli: Odlomljena grana na saobraćajnici, kod parka blizu “Cipelića”

Jako nevrijeme jutros je pogodilo područje Tuzle. Saobraćaj se odvija usporeno, a zbog nevremena su popadala i stabla u gradu koja su napravila materijlanu štetu.

PVJ Tuzla zaprimila je dojavu o padu veće grane na saobraćajnicu u Ulici Turalibegova, kod parka blizu “Cipelića”, te su ekipe poslate na teren. Dok se ne ukloni grana, ulica je zatvorena za saobraćaj, javlja RTV7.

U cilju smanjenja posljedica najavljenog nevremena, zaštite života i sprečavanja gubitaka, Služba civilne zaštite, apeluje da građani budu spremni zaštiti sebe i svoju imovinu, i da preduzmu mjere pripravnosti za moguće vanredne događaje, koji uključuju: plavljenje imovine i saobraćajnica, poremećaje u snabdjevanju električnom energijom, vodom i komunikacijama.

Posebno se apeluje na građane koji žive u blizini vodotoka da provode mjere samozaštite u cilju smanjena i preduprijeđenja eventualnih šteta od štetnog djelovanja poplava po ljude i materijalna dobra.

Nakon prelaska hladne fronte, u drugom dijelu sedmice iza 03. jula postepen povratak sunčanijeg i toplijeg vremena uz ugodne ljetne temperature

(TIP)