Čović: Ako usvojimo proračun, koalicija na državnoj razini opstaje

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, nakon sastanka čelnika koalicije na državnoj razini, kazao je kako je danas u Mostaru dogovoreno da u četvrtak na sjednici Vijeća ministara BiH bude državni proračun.

– Usvojili smo zajednički zaključak koji obvezuje čelnike pet stranaka da se proračun nađe na sjednici Vijeća ministara BiH u četvrtak i da se u žurnoj proceduru usvoji u dva doma Parlamentarne skupštine BiH – izjavio je Čović na konferenciji za novinare.

Dodao je kako se nada da će predstavnici stranaka državne koalicije žurno usvojiti državni proračun i pokrenuo sve druge potrebne aktivnosti kako bi Bosna i Hercegovina na jesen mogla otvoriti pregovarački proces s Europskom unijom.

– Ako mi usvojimo proračun u četvrtak, kako smo danas dogovorili, državna koalicija jamačno će postojati – poručio je Čović.

Na novinarsko pitanje hoće li ždrijebanje delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske, koje je održano u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, utjecati na državnu koaliciji, prvi čovjek HDZ BiH odgovorio je niječno.

– Što se mene tiče, to neće imati baš nikakav utjecaj. Odnosi u Domu naroda su takvi kakvi su. Ako imate parlamentarnu većinu, onda je imate – ako ne, onda imate problem. Je li neka stranka u Domu naroda s tri ili četiri mandata, ja bih rekao da je irelevantno – kazao je Čović.

(TIP/Izvor: Fena)