Automobil udario pješake na semaforu u Seulu: Poginulo devet, a povrijeđene četiri osobe

Najmanje devet osoba je poginulo, a četiri su povrijeđene kada je automobil pregazio pješake koji su čekali na semaforu u centru Seula, glavnog grada Južne Koreje.

Saopćila je to Policijska uprava u Seulu, a novinska agencija Yonhap javlja da je automobilom upravljao muškarac u 60-im godinama.

Policija je saopćila da je vozač vozio u pogrešnom smjeru i da se sudario sa još dva vozila prije nego što je naletio na pješake.

Vozač je uhapšen na licu mesta i u prvom iskazu tvrdi da je automobil naglo ubrzao.

Policija istražuje sve okolnosti nesreće.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.