U stručnoj posjeti UKC Tuzla boravi prof. dr. Wolf-Dieter Baumgartner

U stručnoj posjeti Klinici za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata UKC Tuzla boravi prof dr. Wolf-Dieter Baumgartner, ekspert za ugradnju slušnih implantata pri Univerzitetskoj klinici za bolesti uha, grla i nosa MedUni/AKH Beč.

Prof. dr. Baumgartner tokom svog boravka u Tuzli i Klinici za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata, bit će supervizor na tri vrlo složena operativna zahvata ugradnje kohlearnog implantata.

Prema riječima direktora UKC Tuzla, prof. dr. med. sc. Šekiba Umihanića, vođe tima za ugradnju kohlearnih implantata, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla ugradnja kohlearnih implantata izvodi se od 2001. godine i ova posjeta uvaženog stručnjaka iz Austrije je lijepa prilika za razmjenu iskustava, kao i  edukacije i usavršavanja u ovoj oblasti za mlade ljekare Klinike za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata UKC Tuzla. „Urađena su dva vrlo zahtjevna i komplikovana slučaja ugradnje kohlearnog implantata kod djece i jedna vrlo složena reimplantacija kod djeteta kod kojeg je bilo neophodno izvršiti zamjenu kohlearnog implantata. Sva tri operativna zahvata su protekli u najboljem redu i nakon oporavka pacijente očekuje rehabilitacija sluha i govora na našoj klinici“, rekao je prof. dr. Umihanić.

Prof. dr. Wolf-Dieter Baumgartner pohvalio je osoblje Klinike za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata UKC Tuzla, rekavši da je vrlo dobro educirano ne samo za izvođenje operativnih zahvata nego i za veoma kompleksnu dijagnostiku i preoperativnu pripremu, ali i veoma kompleksnu slušnu rehabilitaciju. „Ovo je moj treći dolazak u Tuzlu i zadivljen sam entuzijazmom koji sam zatekao kod kolega u Tuzli. Nadam se da sa nabavkom savremenije opreme stručni napredak će biti još i veći. Očekujem nastavak i unapređenje saradnje koja će omogućiti da ljekari iz UKC Tuzla borave na edukaciji u Beču“, istakao je prof. dr. Baumgartner.

(TIP)

Komentar

  • implantat+Gluho bilo says:

    možda ga treba nekima ugraditi da čuju koji su problemi oko nas

Komentari su zatvoreni.