Turski Pegasus u augustu kreće s letovima iz Tuzle, uskoro objava još jedne aviokompanije

Turska aviokompanija Pegasus 3. augusta kreće s letovima iz Istanbula za Tuzlu, potvrdio je Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT).

– Prvi let je 3. augusta, a Pegasus je tražio odobrenje za letove do kraja ljetne sezone (do kraja septmenbra, op. a.). Iz Tuzle će letjeti na istanbulski aerodrom “Sabiha Gokcen”, koji ima veoma dobra konekcije, posebno s gradovima na istoku, tako da je to dobra opcija ne samo za putnike za Istanbul, nego i kao tačka presjedanja za dalja putovanja.

Pegasus je velika aviokompanija sa 106 aviona u floti, nudi veliki broj destinacija i velike mogućnosti – navodi Halilčević.

Iz Tuzle se trenutno može letjeti avionima Wizz Aira za njemačke gradove Memmingen i Dortmund, kao i Basel-Mulhouse-Freiburg na tromeđi Švicarske, Francuske i Njemačke. Važno je istaći da će sedmični broj letova za Basel-Mulhouse-Freiburg u septembru i oktobru biti povećan sa dva na tri.

Također, broj sedmičnih letova za Dortmund od septembra će biti povećan sa tri na četiri, a broj sedmičnih letova za Memmmingen će u augustu, septembru i oktobru biti povećan sa tri na pet.

– Pored Pegasusa vrlo brzo ćemo imati letove još jedne aviokompanije iz Tuzle, samo čekamu njihovu potvrdu – istakao je Halilčević.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Autor: J.Bojić/Foto: Ilustracija)

2 komentara

  • Željko says:

    Kada sam bio dijete na utakmicama, mnogobrojnim tada u Tuzli jer mogao si vidjeti u “Hotel Tuzla” ili na ulicama Tuzle, Kukoča, Prosinečkog, rukometaše “Metaloplastike”, odbojkašice “Mladosti” iz Zagreba, rukometašice kultnog “Radničkog” sa Cecom, itd. isti vikend, smo skandirali ” Ovo je smiješno!”! Toliko o silnim “tekstovima” kojima se “reanimira mr.vac” koji se zove “aerodrom Tuzla”!

  • Pezos ili dva says:

    Peziću da li je halal ako letiš aviojonom a poslužuje te stjuradesa u radnoj uniformi

Komentari su zatvoreni.