Samo 6 sastojaka: Recept za najbolju “salatu” od paradajza koja se jede s čipsom

Pico de gallo jedna je od najpopularnijih meksičkih salsa u svijetu. U Meksiku se naziva još i salsa Mexicana jer obuhvaća boje meksičke zastave: zelenu, bijelu i crvenu.

Pico de gallo se radi od svježih sastojaka – baza su joj sirove namiornice poput rajčice, luka, ljute papričice, limete, svježih listova korijandera te soli.

Servira se najčešće s čipsom od tortilje, ali poslužuje i s ribom, piletinom s roštilja i sličnim jelima.

Vrlo se lako priprema i kod kuće, a okus joj postaje sve bolji što duže stoji u hladnjaku. Ipak, treba imati na umu da biste pripremljenu smjesu koja stoji u hladnjaku trebali pojesti u maksimalno tri dana.

Najvažnije za recept jest da koristite svježe i zrele namirnice – nedozrela rajčica drvenaste teksture upropastit će cijelu salsu.

Sastojci za pico de gallo:

  • 1 velika svježa i zrela rajčica
  • ½ luka
  • 1 jalapeño papričica
  • 15 grama svježih listića korijandra
  • ½ limete
  • so po želji

Priprema:

Iscijedite sok limete i posolite ga. U tekućinu dodajte sitno nasjeckanu rajčicu, luk i jalapeño papričicu. Sve dobro promiješajte pa u salsu dodajte narezane listiće svježeg korijandra.
Ohladite u hladnjaku barem pola sata prije posluživanja.

(TIP/Izvor: Punkufer.hr/Foto: Shutterstock)