Samo 6 sastojaka: Recept za najbolju “salatu” od paradajza koja se jede s čipsom
Pico de gallo jedna je od najpopularnijih meksičkih salsa u svijetu. U Meksiku se naziva još i salsa Mexicana jer obuhvaća boje meksičke zastave: zelenu, bijelu i crvenu.
Pico de gallo se radi od svježih sastojaka – baza su joj sirove namiornice poput rajčice, luka, ljute papričice, limete, svježih listova korijandera te soli.
Servira se najčešće s čipsom od tortilje, ali poslužuje i s ribom, piletinom s roštilja i sličnim jelima.
Vrlo se lako priprema i kod kuće, a okus joj postaje sve bolji što duže stoji u hladnjaku. Ipak, treba imati na umu da biste pripremljenu smjesu koja stoji u hladnjaku trebali pojesti u maksimalno tri dana.
Najvažnije za recept jest da koristite svježe i zrele namirnice – nedozrela rajčica drvenaste teksture upropastit će cijelu salsu.
Sastojci za pico de gallo:
- 1 velika svježa i zrela rajčica
- ½ luka
- 1 jalapeño papričica
- 15 grama svježih listića korijandra
- ½ limete
- so po želji
Priprema:
Iscijedite sok limete i posolite ga. U tekućinu dodajte sitno nasjeckanu rajčicu, luk i jalapeño papričicu. Sve dobro promiješajte pa u salsu dodajte narezane listiće svježeg korijandra.
Ohladite u hladnjaku barem pola sata prije posluživanja.
(TIP/Izvor: Punkufer.hr/Foto: Shutterstock)
Pa samo će se radno vrijeme produžiti opet...i opet političari ne čitaju zakon...ako se ovo usvoji...mora se mijenjati zakon o…