Englezi preokretom do četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva

Nogometaše Slovačke sekunde su dijelile od plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva, ali su na kraju Englezi prekretom došli do pobjede 2:1 i plasmana u sljedeću rundu natjecanja.

Izabranici Garetha Southgatea uz dosta su sreće u petoj minuti sudačkog produžetka prvo izborili produžetke, a zatim su u dodatnih 30 minuta došli do potpunog preokreta i pobjede 2:1.

Englezi su odigrali loše prvo poluvrijeme u kojem su imali posjed na svojoj strani, ali su malo toga opasnog napravili pred protivničkim golom.

S druge strane, Slovaci su čekali svoju priliku iz protuudara, a dočekali su je u 25. minuti kada je Ivan Schranz pogodio za 1:0.

U 50. minuti mrežu Martina Dubravke zatresao je Phil Foden. Međutim, njegov pogodak poništen je zbog zaleđa nakon intervencije iz VAR sobe.

Slovaci su i u nastavku uspješno odolijevali engleskim napadima. Jednu od rijetkih šansi Englezi su prokockali u 81. minuti. S dvadesetak metara šutirao je Declan Rice, ali se lopti na putu do gola ispriječila vratnica.

I kada se činilo da je sve gotovo, u 95. minuti susreta, nakon udarca iz kuta lopta je došla do Judea Bellinghama, a Realov veznjak škaricama je pogodio za 1:1.

Udarac iz kuta bio je koban za Slovake u prvoj minuti produžetka. Nakon nekoliko odbijanaca pred Dubravkinim golom lopta je došla do Harryja Kanea, koji ju je s pet metara glavom pospremio u mrežu za konačnih 2:1.

U četvrtfinalu protivnik Englezima bit će Švicarci koji su u subotu bili bolji od Talijana..

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Agencija Anadolija

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.