Video: Ljetni turnir u fudbalu za dječake u Banovićima okupio više od 900 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine

U Banovićima se igra Drugi ljetni turnir u fudbalu za dječake „Banovići 2024“ koji je okupio više od 900 učesnika (mališana) iz Bosne i Hercegovine. Učešće je uzelo 60 ekipa  iz Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i Brčko Distrikta, odnosno turnir je organizovan za djecu uzrasta 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015. godište. Počeo je u petak (28. juna), a završava se u nedjelju (30. juna). Domaćin je FK Budućnost, a pokrovitelj općina Banovići.

Općinski načelnik dr. Bego Gutić je na otvaranju kazao da je turnir od ove godine i zvanično uvršten u Program obilježavanja 10. septembra, Dana općine Banovići, te naglasio da će Općina i dalje nastaviti podržavati sve aktivnosti i manifestacije koje promovišu Općinu, druženje, zdrav život te razvoj sporta i pozitivnih vrijednosti.

Organizaciju Drugog ljetnog turnira u fudbalu za dječake „Banovići 2024“, pored općine Banovići, pomogli su i brojni drugi privrednici i pojedinci. Svima njima su od strane domaćina, FK Budućnost, uručene zahvalnice.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.