Foto: Ovo je najjači Golf u historiji, poznata i cijena

Volkswagen nastavlja nuditi R izvedbu Golfa, i to u još snažnijem izdanju.

S dodatnih 14 KS ili ukupno 333 KS ovo je najsnažniji Golf u historiji. Dakako, govorimo o R izvedbi, čija prodaja u Njemačkoj počinje već 3. jula. 

Očekivano, nova R izvedba se bazira na nedavno osvježenom izdanju osme generacije od koje preuzima Led Plus svjetla, osvijetljeni logo marke te grafiku stražnjih svjetala. Opcijski ukras su 19-inčni Warmenau naplaci. 

I u kabini plodovi redizajna

Standardna oprema uključuje digitalni kokpit dijagonale 26 cm na koji se nadovezuje zaslon infotainmenta dijagonale 32.8 cm. Sve ostalo bitno, uključujući sjedala, nosi R potpis te je u potpunosti podređeno sportskom doživljaju automobila. 

Uz 333 KS valja spomenuti i 420 Nm maksimalnog okretnog momenta. Pogon je 4motion, a mjenjač sedam-stupanjski DSG. Birate li E-Performance paket, računajte s maksimalcem podignutim na 270 km/h.

Ono što ne morate doplatiti je prtljažnik zapremine do 1642 l. Naime, R izvedba je dostupna i na karavanu, a to znači da Golf ulazi u nišu s oskudnom konkurencijom. Spomenimo i Blac Edition izvedbu s detaljima u crnoj boji te uključenim R performance paketom. 

Poznate su i cijene za njemačko tržište. R izvedba kreće od 53.795 eura, karavanski Variant je na 55.065, a posebno Black Edition izdanje na 58.440 eura.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto:  Volkswagen)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.