Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, Sevlid Hurtić boravio u radnoj posjeti UKC Tuzla

U radnoj posjeti UKC Tuzla povodom provedbe projekta “Prijenos znanja” boravio je ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine u Vijeću ministara, Sevlid Hurtić.

U razgovoru sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Šekibom Umihanićem, ministar Hurtić je predstavio projekat koji za cilj ima povezivanje bosanskohercegovačkih stručnjaka iz dijaspore sa domovinom.

Prema riječima ministra Sevlida Hurtića, cilj projekta je da naše stručnjake iz različitih oblasti koji se nalaze u svijetu dovedemo u Bosnu i Hercegovinu i da svoja znanja i iskustva prenesu našim kolegama. “Trenutno u Bosni i Hercegovini boravi deset stručnjaka, a na listi imamo još četrdesetak prijavljenih i želja nam je da ovaj projekta u potpunosti realizujemo u ovoj godini”, istakao je ministar Hurtić.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji grant sredstava za nabavku neophodne medicinske opreme za liječenje romske populacije, a koja bi se koristila za potrebe svih pacijenata.

Direktor Umihanić se zahvalio na posjeti i iskazao spremnost Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla da učestvuje u pomenutim projektima, te istakao da će ova ustanova sa svoje strane pružiti maksimalnu profesionalnu i tehničku podršku.

(TIP)