Foto: Gradonačelnik Tuzle prisustvovao predstavljanju deset novih vozila JKP “Komunalac”

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić u petak je posjetio Javno komunalno preduzeće “Komunalac” kako bi prisustvovao predstavljanju deset novih vozila namijenjenih različitim radnim jedinicama ovog preduzeća. Nabavka uključuje vozila za higijenu grada, zimsku službu, te specijalizovana vozila za dimnjačare, što će značajno unaprijediti radne uslove uposlenika i kvalitet pružanja usluga građanima.

Gradonačelnik Lugavić izražavajući zadovoljstvo, kazao je: “Danas je predstavljeno 10 vozila koja će unaprijediti uslove rada i kvalitet usluga našeg komunalnog preduzeća Komunalac.Vozila su nabavljena u proteklih godinu dana iz kreditnih sredstava.Uposlenici su ukazali na teške uslove rada zbog zastarjele opreme, a menadžment preduzeća je prihvatio njihove primjedbe i krenuo u nabavku novih vozila. ”

Također. gradonačelnik je naglasio i važnost higijene grada za razvoj turizma i kvalitet života u Tuzli: „Gotovo 40% budžeta Grada Tuzle usmjereno je na komunalnu infrastrukturu i higijenu grada. U proteklim danima napravljen je ogroman iskorak u ovom segmentu, što je meni lično veoma drago, s obzirom da je naš osnovni posao, posao komunalnih djelatnosti i mi želimo da udovoljimo zahtjevima građana i želimo da se građani lijepo osjećaju u svakom dijelu našeg grada. Zahvaljujući vrijednim uposlenicima našeg Komunalca, dokazano je da uz bolju opremu možemo napraviti značajan napredak. Nabavka novih vozila i unapređenje uslova rada u JKP “Komunalac” predstavljaju veliki korak naprijed za Tuzlu, stvarajući bolje preduslove za brži i kvalitetniji ekonomski, društveni, socijalni i kulturni razvoj grada i države Bosne i Hercegovine.”

„Izuzetno je važno da radnici imaju dobre i kvalitetne uslove, te sigurna i ispravna vozila, kako bi usluga bila što bolja i kvalitetnija. Time će i građani biti zadovoljniji,“ istakao je direktor JKP Komunalac, Admir Bećirović.

JKP “Komunalac” će nastaviti sa nabavkom opreme, s obzirom na širok spektar djelatnosti koje obavlja. Svaka radna jedinica zahtijeva specijalizovana vozila, a dalje nabavke zavise od finansijskih sredstava i mogućnosti preduzeća. Trenutno, radna jedinica za odvoz komunalnog otpada raspolaže sa oko tridesetak vozila, a nova vozila će značajno poboljšati kapacitet i efikasnost ove jedinice, te će unaprijedit uslove rada u JKP “Komunalac”.

(TIP)