BiH prvi put domaćin godišnjeg sastanka ENIC/NARIC mreža

 Bosna i Hercegovina će biti domaćin 35. godišnjeg sastanka ENIC/NARIC mreža 2028. godine, dogovoreno je na godišnjem sastanku ENIC/NARIC mreža koji je održan u Napulju od 23. do 25. juna ove godine.

Sastanku su nazočili predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, direktor Damir Ljubić i Dženan Omanović, koji je ujedno i potpredsjednik ENIC biroa, saopćeno je u petak iz tog centra.

Kako su naveli, ovogodišnji sastanak jedan je od najvažnijih za CIP s obzirom da je dogovoreno kako će Bosna i Hercegovina biti domaćin godišnjeg sastanka koji će se održati 2028. godine.

“Bosna i Hercegovina i CIP će prvi put imati privilegiju biti domaćin predstavnicima svih članica ENIC/NARIC mreža iz 56 zemalja Evrope i svijeta i ta odluka nam je potvrda za izvrsnost i prepoznatljivost u radu između ENIC/NARIC mreža i našeg međunarodnog ugleda, ali ujedno i odgovornost da sastanak organiziramo na najvišoj mogućoj razini”, poručio je direktor Ljubić.

Za vrijeme održavanja godišnjeg sastanka u Napulju upriličeni su brojni susreti s predstavnicima ENIC/NARIC centara Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Bugarske i Austrije, čiji su predstavnici pozdravili organizaciju 35. godišnjeg sastanka ENIC/NARIC mreža u BiH, stoji u saopćenju.

(TIP/Izvor: Fena)