Tuzla dobija novu led rasvjetu: Uskoro javni poziv za izradu glavnog projekta velike garaže kod UKC-a

Parking oko UKC-a Tuzla predstavlja veliki problem kako za Tuzlu, tako i za sve one iz ovog dijela BiH, koji svakodnevno dolaze na preglede…

Javni poziv za izradu glavnog projekta garaže s četiri etaže, koja će se nalaziti pored glavnog ulaza u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla, trebao bi biti raspisan naredne sedmice, potvrdio je za Faktor Nedžad Malikić, direktor Javnog komunalnog preduzeća Saobraćaj i komunikacije (SiK), koje, između ostalog, upravlja javnim parkinzima u Tuzli.

– Ostalo je još da potpišemo ugovor s UKC-om i idemo s realizacijom. Glavnim projektom će biti definirani svi detalji potrebni za samu izgradnju. Nakon izrade glavnog projekta, slijedi izbor izvođača radova i izgradnja – navodi Malikić.

Oko UKC-a Tuzla nema dovoljno parking mjesta i to predstavlja veliki problem za Tuzlu, ali i građane cijelog Tuzlanskog kantona, koji svakodnevno dolaze na preglede u najveću zdravstvenu ustanovu na ovom području. Idejnim projektom predviđeno je da objektat ima četiri etaže, lift i oko 400 parkirnih mjesta.

Kada su u pitanju drugi projekti SiK-a, direktor ove gradske firme najavio je potpunu modernizaciju rasvjete u Tuzli.

– Završili smo javnu nabavku 3.600 led svjetiljki koje ćemo u toku ove godine ugraditi. Led rasvjetom bit će pokrivena kompletna južna i sjeverna saobraćajnica i transverzale. Mijenjamo stare čelične stubove i ugrađujemo nove, imamo spremne instalacije i kada dobijemo rasvjetu, odmah idemo s postavljanjem. To su veliki projekti vrijedni više stotina hiljada maraka – naveo je Malikić.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Autor: Jasmin Bojić)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.