Promovisano 378 diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli

U Univerzitetskoj dvorani u Tuzli u četvrtak je na prigodnoj svečanosti promovisano 378 diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli sa svih fakulteta i svih naučnih oblasti. 

– Danas imamo promociju 378 diplomanata i magistranata, odnosno imamo 89 magistara nauke sa svih fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti. Oni su završili jednu etapu u svom životu i nadam se da je pred njima svijetla budućnost, da smo im dali dovoljno znanja i vještine za njihove poslove – rekla je rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić. 

Optimističnu poruku u ime svih promovisanih diplomanata i magistranata poslala je Amela Sinanović.

– Poslije završetka prvog ciklusa školovanja 2017. godine počela sam raditi. Očekujem nakon završenog drugog ciklusa bolje uslove jer smatram da mladi imaju perspektivu u Bosni i Hercegovini. Ovdje itekako ima prilika i stekli smo dovoljno znanja tokom studija da možemo ostati u Bosni i Hercegovini kako bi napravili promjenu koju želimo vidjeti – kazala je magistrica elektrotehnike Amela Sinanović. 

Očekivanja diplomanata i magistranata u budućnosti je da se njihov uspjeh valorizuje, a da Bosna i Hercegovina ide putevima napretka i prospariteta. 

– Kao mlada osoba smatram da u Bosni i Hercegovini ima perspektive pogotovo za studente koji završe dobar fakultet, a kod mene je Mašinski fakultet. Već sam zaposlena dva mjeseca, ne mislim ići vani – kaže diplomantica Mašinskog fakulteta Eda Muhamedović.  

(TIP/Izvor: Fena)