Foto: Gradonačelnik Lugavić prisustvovao obilježavanju Dana MZ Solina

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc Zijad Lugavić u četvrtak je prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Mjesne zajednice Solina. Uz prigodni program koji je uključivao odavanje počasti palim borcima i šehidima, ceremonija je održana ispred Osnovne škole Solina, gdje su položeni cvijeće i vijenci na spomenik palim borcima iz perioda 1941. – 1945. godine, kao i šehidima i borcima poginulim u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992. – 1995. godine.

Na svečanosti su prisustvovali brojni građanikoji su iskazali posebnu zahvalnost i radost ističući koliko su sretni zbog adaptiranih cesta i unapređenog kvaliteta života, a gradonačelnik Lugavić, čestitajući Dan Mjesne zajednice, tom prilikom je kazao:“Svi zajedno radimo na tome da Tuzlu učinimo još boljim gradom, gradom u kojem svi žele živjeti. Posebno bih pohvalio predsjednika i članove savjeta Mjesne zajednice za njihov aktivni pristup i realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata u Solini, u saradnji s Gradskom upravom i nevladinim organizacijama realizovali veliki broj aktivnosti za unapređenje kvaliteta života u Solini.

Gradska uprava Tuzle realizovala je brojne aktivnosti, među kojima bih istakao asfaltiranje puteva u Brđanima i pored stadiona. Posebno mi je zadovoljstvo bilo vidjeti veliki broj djece kako uživaju vozeći bicikle na novom asfaltu.

Ovakvi projekti su još jedan dokaz da Gradska uprava, u dogovoru sa građanima, radi na unapređenju kvaliteta života u Tuzli. Zamijenili smo i uličnu rasvjetu LED sijalicama, čime smo poboljšali kvalitet rasvjete, povećali energetsku efikasnost i ostvarili uštede u budžetu, koje ćemo usmjeriti u nove infrastrukturne projekte.”

Također, gradonačelnik je istaknuo i nedavno održane Solinske sportske igre kao uspješan primjer zajedništva i sportskog duha među građanima.

Predsjednik Mjesne zajednice, Jasmin Jogunčić, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Lugaviću za podršku i angažman u unapređenju Soline, naglasivši važnost realizacije infrastrukturnih projekata koji doprinose boljem kvalitetu života svih građana.