Firma iz Lukavca uručila vrijednu donaciju UKC-u Tuzla

Društveno odgovorna firma EM-Oniks D.o.o iz Lukavca je donirala tri savremena, multifunkcionalna bolnička kreveta, troja kolica za poluintezivnu njegu i stalke za infuzije za potrebe UKC-a Tuzla.

Od donacije su dva kreveta uručena Klinici za hirurgiju JZU UKC Tuzla, uz dvija kolica za poluintezivnu njegu i nekoliko stalaka za infuzije.

Pored toga, jedan krevet je uručen Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju, zajedno s jednim kolicima za poluintezivnu njegu i određenim brojem stalaka za infuzije.

Adnan Fajić, rukovodilac finansijskog sektora EM-Oniks Lukavac, istakao je da ova firma kontinuirano podržava rad UKC Tuzla, prisjećajući se vrijednih donacija koje su uručene i tokom pandemije korona virusa.

Napominje da su kreveti proizvedeni u vlastitom aranžmanu i da je riječ o multifunkcionalnim medicinskim krevetima koji su izrađeni po najvišim standardima koje zahtijeva zdravstvena njega.

Načelnik Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla, doc. dr Zlatan Mehmedović, izrazio je zahvalnost na vrijednoj donaciji, naglašavajući da su donirani kreveti vrhunske kvalitete, opremljeni mehanizmima za olakšanu njegu i oporavak hirurških pacijenata.

Načelnik Mehmedović se također zahvalio i ostalim privrednim subjektima iz Tuzlanskog kantona koji svojim donacijama olakšavaju i podržavaju rad UKC Tuzla.

Donacija firme EM-Oniks D.o.o Lukavac od izuzetne je važnosti za UKC Tuzla, jer će omogućiti kvalitetniju njegu i brži oporavak pacijenata.

(TIP)