Zbog janjetine, alkohola i bazena, na Facebooku ‘zaratili’ Fatmir Alispahić i Elvedin Pezić

Već danima traju međusobna prepucanja na društvenim mrežama između novinara Fatmira Alispahića i islamskog predavača Elvedina Pezića. Obojica na svojim Facebook stranicama iznose optužbe jedan na drugog.

Fatmir Alispahić već neko vrijeme analizira šta radi i čime se bavi Elvedin Pezić dok ovaj drugi svoje društvene mreže koristi samo za vjerske svrhe i promociju halal proizvoda. Tako je Pezić objavio i savjetovao svojim pratiocima gdje da idu na pečenje ali gdje da koriste kuću za odmor sa bazenom.

– Pečenje u ovo restoranu košta kao i u drugim restoranima ako ne i jeftinije. Ovi koji kažu da je skupo neka otvore restoran i neka kod njih bude jeftinije i svi ćemo kod njih na pečenje”

“Halal turuzam/bazen sa garantiranom privatnošću Bio, vidi, koristio, prezadovoljan! Bazen na lokaciji između Bune i Počitelja– napisao je Pezić na Facebook-u i promovisao kuću za iznajmljivanje.

Sporno u ovome vidi Fatmir Alispahić koji danima “proziva” Pezića zbog ovakvih promocija.

“Novi “biser” šejha Pezića, koji očito ne kopča da zadovoljstvo koje preporučuje mogu sebi priuštiti samo rijetki, koji imaju puno para – narod će uzdahnuti nad njegovim ručkom.”  -izjavio je Fatmir Alispahić na Facebook-u i dodao:

“Nakon reklamiranja skupe janjetine za gladni narod, šejh-faraon krenuo da reklamira i iznajmljivanje kuće sa bazenom za siromašni narod. Našao je muuuudro objašnjenje zašto pečenje nije skupo, pa kaže: “U BiH tokom 2023. potrošeno 231 miliona maraka na alkohol! Nakon toga kažemo da je kilogram pečenja skup!”

Pa, Bog ti pomogo, kakve veze ima taj alkohol sa narodom koji nema para da jede pečenje i da iznajmljuje kuće sa bazenom?!!”

(TIP/Izvor: Depo.ba/Foto: Ilustracija)

10 komentara

 • Baazen says:

  Ne bi se okupao u bazenu gdje se se kupao pezoc ni da u bazen ubace 100 kg hlora

 • janjehtina says:

  Podrska za novinara

 • ateist says:

  Pitanje za pezosa: je li haram ako se ateist najede krmetine pa zalije vinom

 • halal haram says:

  Da li je haram kupati se u istim bazenu sa drugim muskarcima

 • halalfejsbuk says:

  Pezeru: da li je halal koristiti fejsbuk

 • kvazi cuvar duša says:

  Smijemo li uopšte zivjeti mimo pravila ovog kvazi cuvara dusa.promotora jarana.gdje je u svemu tome raja

 • narcis says:

  Pezic misli da se svijet vrti oko njega i da se svi ama bas svi trebaju ponasagi kako on kaze.inace ko nece jeu haramu.hej pezicu nije ti ovo kalifat.ovo je bosna ponosna i slobodna.ponasacemo se kako svako od nas zeli.ne interesuje nas tvoj fanatizam

 • merhak says:

  Ah meraka u veceri rane.na privatnom bazenu 5 kg janjetine 2 gajbe pive sa jaranim pa gledamo ikupamo se zajedno sa trebama.sta kazes smijemo li ili nam moras odobriti

 • jablanica says:

  Smijeli se u jablanici na janjetinju ili se mora kod pezic’s jarana.pitam za sebe i jarane.smijemo li po jednu zuju zaliti na putu za neum jedino bosansko more

 • Infidel says:

  Smije li se tuđu ženu?

Komentari su zatvoreni.