Gradonačelnik Tuzle sastao se sa predsjednikom Organizacionog odbora za obilježavanje 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, održao je sastanak sa predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine, predsjednikom Odbora Hamdijom Fejzićem i Nerminom i sekretarom Nerminom Alivukovićem.

Tokom sastanka, razgovaralo se o detaljima organizacije obilježavanja 11. jula, te o podršci Grada Tuzle radu Memorijalnog centra Srebrenica. Gradonačelnik Lugavić je istakao značaj očuvanja sjećanja na žrtve genocida i naglasio posvećenost Grada Tuzle u pružanju kontinuirane podrške svim aktivnostima koje doprinose edukaciji i podizanju svijesti o ovom tragičnom događaju.

Predsjednik Fejzić je izrazio zahvalnost gradonačelniku Lugaviću na dosadašnjoj podršci Grada Tuzle, ističući važnost zajedničkog rada u očuvanju historije i sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

“Zahvaljujem se gradonačelniku Lugaviću na nesebičnoj podršci koju pruža našim aktivnostima i radu Memorijalnog centra Srebrenica. Ova podrška je od izuzetnog značaja za sve nas koji radimo na očuvanju sjećanja na žrtve genocida”, kazao je Fejzić.

(TIP)