Video: Dodik najavio ekskluzivni snimak Konakovića iz Luksemburga pa objavio isječak iz filma

Međusobna prepucavanja i izazivanja na društvenim mrežama između Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske i Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dobila su danas novi epilog.

Naime, Konaković trenutno boravi u Luksemburgu na sastanku ministara vanjskih poslova Evropske unije i Zapadnog Balkana. To je bio povod Dodiku da najavi, kako je on, rekao “ekskluzivni videosnimak Konakovića sa sastanka”.

Nije prošlo dugo, na Facebooku je reagovao i Konaković koji je pozvao Dodika da to učini.

“Bilo bi baš dobro da Dodik objavi ‘ekskluzivni snimak’ mog nastupa u Luksemburgu i šta sam govorio na sastanku sa ministrima vanjskih poslova EU, al’ ja mislim da neće i da ne smije. Ne smije iz dva razloga, jedan je jer će cjelokupna javnost u BiH jasno čuti kako on kotira u EU i kakva je štetočina, a drugi je što će u veoma loš položaj staviti špijuna koji snima sastanke, a špijun mu svakako stoji za nijansu bolje od njega u krugovima EU”, poručio je Konaković.

Nakon najave, Dodik se danas i oglasio na društvenoj mreži “X” i objavio snimak, međutim, na njemu nije Konaković već je riječ o sceni iz filma “Tri karte za Hollywood”.

Na tom snimku je prikazan pokojni glumac Velimir Bata Živojinović koji izgovara rečenicu: “Ja Rusiju sanjam svaku noć”. U opis iznad videa Dodik je stavio: “Nastup Dine Konakovića u Luksemburgu”.

Iako nije Konaković na snimku, sasvim je evidentno da je ovom rečenicom iz videa Dodik aludirao na ne tako rijetke izjave ministra vanjskih poslova Konakovića da su za situaciju u BiH krivi političari pod malignim ruskim utjecajem.

(TIP/Izvor: N1)