Feđa Štukan deportovan u Sarajevo: Vlast u Srbiji destruktivna i glupa i neka to pokaže pred svijetom

Bosanskohercegovački glumac i pisac Feđa Štukan izjavio je po dolasku na sarajevski aerodrom da ne može da zamisli zašto bi on bio prijetnja po nacionalnu bezbjednost Srbije i da je dobro da vlast i na taj način pokazuje koliko je “destruktivna i glupa i da treba svoje lice da pokaže pred cijelim svetom, svojom publikom i glasačkim tijelom”.

„Moje pojavljivanje na prošlogodišnjim demonstracijama „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu je kapljica koja se čekala da se nešto pokrene protiv mene. Imam osjećaj ta knjiga jako boli nacionaliste, boli ih i ovdje i u Hrvatskoj, ali se u Srbiji samo čekalo da me ocrne i da se krene u tom pravcu“, izjavio je Štukan.

On je dodao da, kako je naveo, neshvatljivo da je proglašen prijetnjom za srpsku bezbjednost.

„Ne mogu da se zakunem ali ne znam šta bi drugo moglo da bude, a da to ima veze sa zdravim razumom. Ja sam sada kao opasnost i ne mogu do daljnjeg da uđem u Srbiju. Mislio sam da zabrana važi godinu dana, pokušao sam da uđem ali sam očigledno pogriješio i ta zabrana traje više, ne znam koliko, dvije, tri, pet godina“, rekao je Feđa Štukan.

On je istakao i da ima advokatski koji mu je potvrdio da vlast u Srbiji „nema nikakvo pravo da ga maltretira i izbacuje iz zemlje“.

„Potpisao sam papire da oni mogu da rade, ali ne znam u kojem pravcu će djelovati. Ne vjerujem da ćemo pobijediti na sudu ali je važno da se čuje da su oni (vlast) jedni destruktivci, da se vidi da ispadaju glupi kao što jesu, da se vidi da su pohlepni destruktivci koji otimaju od svog naroda pare. Politika i religija su im paravan za premiještanje budžetskog novca na račune, i zato oni mene ne vole jer ja to govorim“, naveo je Štukan.

Štukan je ponovio i da na papiru koji je uspio da dobije nema nikakvih detalja ali da bar ima „neki papir“.

„Nisam dobio nikakav podatak, ništa, znam da se zabrane se daju od jedne pa naviše godine ili je možda na neodređeno vrijeme, ali svakako dok je ona garnitura vlasti ne vjerujem da ću uspjeti da uđem u Srbiju. Ne možemo ništa protiv takve privatne mašinerije ali neka pokažu koliko su glupi i pokažu svoje lice pred svijetom, svojom publikom i glasačkim tijelom“, zaključio je Štukan.

Podsjećamo, bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, priveden je nedjelju na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

On je danas u 13:45 deportovan u BiH letom Air Srbije za Sarajevo.

Policija mu je uručila rješenje da predstavlja „bezbjednosnu opasnost“ po Srbiju, potvrdio je njegov advokat Sead Spahović.

(TIP/Izvor: N1)