EURO 2024: Češka i Grizija remizirali 1:1

Fudbaleri Češke i Gruzije remizirali su rezultatom 1:1 u meču drugog kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Češka i Gruzija su odigrale izuzetno dobar meč na Volksparkstadionu u Hamburgu, a pravdu na terenu dijelio je njemački arbitar Daniel Siebert.

Češka je kao blagi favorit statistički imala dominaciju, ali Gruzijci su bolje otvorili meč i poveli golom Georgesa Mikautadzea u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Česi su do izjednačenja došli u 59. minuti meča golom Patrika Schicka.

Obje selekcije su do kraja meča imale svoje šanse, ali niko nije uspio doći do pobjede, pa će šanse za prolaz u osminu finala tražiti u posljednjem kolu grupne faze.

Njihovi rivali iz Grupe F Turska i Portugal danas igraju svoj duel drugog kola u Dortmundu s početkom u 18 sati.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.