Počeo VII međunarodni turnir „Rukomet na zrnu soli“ Tuzla ’24.

Osmi međunarodni turnir u rukometu za veteranke i veterane “Rukomet na zrnu soli – Tuzla 2024” okupio je više od 200 takmičara sa prostora Balkana.

”Želim čestitati veteranima rukometnog kluba Sloboda što su već sedmi put  organizovali turnir “Rukomet na zrnu soli”. Ova manifestacija, koju smo podržali, još je jedan dokaz da je Tuzla opredijeljena da podržava sport, mlade, a i starije. Naš cilj je da svima omogućimo ugodniji i ljepši život i da na ovakav način promovišemo sve divne benefite i karakteristike našeg grada i naše prelijepe Tuzle. Ovo je moguće samo u Tuzli i ovo još jednom dokazuje da je Tuzla grad zajedničkog života, grad ljubavi, bogatstva, različitosti, grad koji vole svi koji dođu u naš grad i koji poštuje sve naše drage goste˝, izjavio je gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić i dodao: ˝Svjesni smo koliko je teška organizacija bilo kojeg turnira, pogotovo jednog velikog međunarodnog, gdje smo svjedoci dolaska gostiju iz čitave regije koji uživaju ovdje. Kroz razgovore s njima, saznali smo da su bili na Panonici, kupali se, uživali u našem gradu i vidjeli sve ljepote Tuzle. Mnogi su odlučili da se vrate za deset ili petnaest dana kako bi nastavili s uživanjem˝.

Ovu sportsku manifestaciju podržala je Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo, a otvaranju je prisustvovao i ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić.

Poželjevši dobrodošlicu gostima u ime Vlade TK i resornog ministarstva, Gazdić je naglasio da je riječ o turniru sa učesnicima iz 25 klubova sa područja Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“Bitno je istaći da će takmičari koji dolaze van granica BiH zaista ugodno iskoristiti vrijeme i uživati u svim ljepotama koje nudi grad Tuzla i Tuzlanski kanton. Vlada TK, kao i Skupština, naravno podržavaju ovu manifestaciju tako da je pred nama jedan uzbudljiv vikend. Iskoristio bih priliku da pozovem stanovništvo grada Tuzle da prisustvuju takmičenjima i zahvalio organizatorima Udruženju veterana Rukometnog kluba Sloboda na organizaciji ovakvog fantastičnog turnira”, kazao je Gazdić.   

Organizatori turnira su istaknuli da ovogodišnji turnir okuplja 24 ekipe, 12 muških i 12 ženskih, iz zemalja regiona. Oko 300 gostiju prisustvuje događaju, a organizatori su preduzeli sve potrebne korake kako bi osigurali besprijekornu organizaciju. Također, naglasili su da će Tuzla ponovo pokazati kako je grad dobrih ljudi i još boljih domaćina. U sklopu turnira, gosti će imati priliku obići i turističke destinacije u Tuzli.

Turnir će se održavati od 21. do 23. juna 2024. godine u SKPC „Mejdan“.

(TIP)