Foto: Gradonačelnik Lugavić učestvovao na Forumu građana u Tuzli

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli, u četvrtak je održan Forum građana, u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i Grada Tuzle. Ovaj događaj je pružio priliku građanima i građankama Tuzle da kroz direktnu komunikaciju s predstavnicima Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova pod ingerencijom Grada razgovaraju o temama od interesa za lokalnu zajednicu, predstave probleme s kojima se suočavaju, predlože rješenja te saznaju o trenutnim aktivnostima i budućim planovima gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, istakao je značaj organizovanja ovakvih foruma, gdje se omogućava direktna komunikacija s građankama i građanima, te je kazao:“Svaka informacija je zlata vrijedna, a ovakvi razgovori s građanima i građankama iznjedri nove ideje i informacije te nam daju nove pravce u kojima trebamo djelovati kao gradska administracija kako bismo zadovoljili potrebe naših sugrađana. Današnje tri teme, koje su bile planirane za ove tri sesije, su izuzetno aktuelne i potrebne građanima. Prisustvo na ovakvim događajima pokazuje našu odgovornost, otvorenost i transparentnost u radu. Samo na takav način možemo zajedno graditi bolju i prosperitetniju budućnost našeg grada i naše države Bosne i Hercegovine. Komunikacija s građanima je veoma bitna, ako ne i najbitnija.”

Na Forumu su učestvovali i predstavnici lokalne zajednice koji djeluju u oblastima zaštite životne sredine, mladih i novih tehnologija, te turizma, razvoja i unapređenja turističkog proizvoda. Razgovaralo se o aktuelnim temama od velike važnosti za građane Tuzle.

Forum je završio uz konstruktivne diskusije i obećanja predstavnika Gradske uprave da će se nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta života u Tuzli, oslanjajući se na povratne informacije i sugestije građana.

(TIP)

Komentar

  • StevenNes says:

    Selling a home goes beyond simply displaying a for sale sign. Hiring a certified expert will ease the process, guaranteeing a quick sale at a favorable price. These professionals have thorough insight of the property landscape, skilled at maximizing attention and handling questions, all of whilst facilitating the necessary documentation.

Komentari su zatvoreni.

  1. Bravo, Safere ! Sa uvoznom strujom, uz njeme cijene, slijedi zatvaranje mnogih proizvodnih kompanija i ... " etnicko ciscenje*.