Foto: Gradonačelnik Lugavić učestvovao na Forumu građana u Tuzli

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli, u četvrtak je održan Forum građana, u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i Grada Tuzle. Ovaj događaj je pružio priliku građanima i građankama Tuzle da kroz direktnu komunikaciju s predstavnicima Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova pod ingerencijom Grada razgovaraju o temama od interesa za lokalnu zajednicu, predstave probleme s kojima se suočavaju, predlože rješenja te saznaju o trenutnim aktivnostima i budućim planovima gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, istakao je značaj organizovanja ovakvih foruma, gdje se omogućava direktna komunikacija s građankama i građanima, te je kazao:“Svaka informacija je zlata vrijedna, a ovakvi razgovori s građanima i građankama iznjedri nove ideje i informacije te nam daju nove pravce u kojima trebamo djelovati kao gradska administracija kako bismo zadovoljili potrebe naših sugrađana. Današnje tri teme, koje su bile planirane za ove tri sesije, su izuzetno aktuelne i potrebne građanima. Prisustvo na ovakvim događajima pokazuje našu odgovornost, otvorenost i transparentnost u radu. Samo na takav način možemo zajedno graditi bolju i prosperitetniju budućnost našeg grada i naše države Bosne i Hercegovine. Komunikacija s građanima je veoma bitna, ako ne i najbitnija.”

Na Forumu su učestvovali i predstavnici lokalne zajednice koji djeluju u oblastima zaštite životne sredine, mladih i novih tehnologija, te turizma, razvoja i unapređenja turističkog proizvoda. Razgovaralo se o aktuelnim temama od velike važnosti za građane Tuzle.

Forum je završio uz konstruktivne diskusije i obećanja predstavnika Gradske uprave da će se nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta života u Tuzli, oslanjajući se na povratne informacije i sugestije građana.

(TIP)

Komentar

  • StevenNes says:

    Selling a home goes beyond simply displaying a for sale sign. Hiring a certified expert will ease the process, guaranteeing a quick sale at a favorable price. These professionals have thorough insight of the property landscape, skilled at maximizing attention and handling questions, all of whilst facilitating the necessary documentation.

Komentari su zatvoreni.