Gradonačelnik Lugavić otvorio 1. Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci “Tuzlanski heroji”

Udruženje “Zmajevo srce” organizovalo je 1. Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci “Tuzlanski heroji”. Turnir je održan u dvorani Osnovne škole “Simin Han” u Tuzli, s ciljem odavanja počasti herojima koji su 1992. godine dali svoje živote u borbama protiv agresora, braneći svoj grad i državu.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić otvarajući turnir, zahvalio se Udruženju “Zmajevo srce” na organizovanju 1. Memorijalnog turnira braniocima herojima u sjedećoj odbojci, te je kazao: ” Ovo je dan na koji želimo da se sjetimo svih onih koji su dali svoje živote i koji su svoje dijelove tijela utkali u nezavisnost, suverenost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne postoji ni jedna veća vrijednost, ne postoji ni jedna veća ljubav od one koju su oni pokazali i onoga što su oni dali za grad Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu. Nikada nije kasno da se sjetimo naših branilaca, da se sjetimo naših heroja, a ovo je još jedna manifestacija koja će nas u budućem periodu podsjećati na sve one događaje kojima je odbranjena Tuzla i odbranjena Bosna i Hercegovina.”

Turnir je prošao u duhu sjećanja i poštovanja prema svim herojima koji su dali svoje živote za slobodu i mir, jer kako su iz Udruženja kazali, u junu 1992. godine poginulo je ukupno 55 tuzlanskih mladića, heroja koji su se hrabro borili za nezavisnost, suverenost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

(TIP)