Probosanske stranke odlučile: Hamdija Fejzić jedini kandidat za načelnika Srebrenice

Probosanske stranke u Srebrenici postigle su dogovor da na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini bude jedan kandidat za načelnika ovog grada.

Naime, stranke su se usaglasile da kandidat za načelnika Srebrenice bude Hamdija Fejzić koji je za N1 to lično i potvrdio.

“Svi akteri su se usaglasili da mene podrže kao nezavisnog kandidata što se tiče Srebrenice. Stranke SDP i NiP su se ranije složile da ja budem kandidat, a sada su to učinile i Stranka za BiH i SDA. Znali smo da kao i prethodnih izbora moramo ići sa jednim kandidatom. Sada su u opciji bila tri kandidata, ali sam na kraju ja izabran kao jedini. Podsjetit ću da smo na izborima 2020. godine imali devet kandidata za načelnika, ali smo ih opet sveli na jednog. Možda je ovaj put sve potrajalo duže u pregovorima, ali su se na kraju usaglasili”, naveo je Fejzić.

Riječ je o veoma važnim općinskim izborima, a kao što je bivalo proteklih, sve je izvjesnije da će i ove godine, dodaje Fejzić biti isti scenarij te da će glasati i državljani Srbije.

“Kada je riječ o izborima imamo problema i sa glasačkim tijelom koje dolazi iz Srbije i tome smo svjedočili i sada kada je kod njih bilo glasanje za načelnike Beograda i drugih gradova. I sva ta mašinerija kada dođe do glasanja u Bosni i Hercegovini, pogotovo Srebrenici, ispolji ovdje svoje radnje. Mislim da Centralna izborna komisija BiH treba povesti računa o ovim navodima i kontrolama pogotovo ukoliko se uzme u obzir ovaj pilot projekat. Iako nije određeno da Srebrenica nije u planu da bude obuhvaćena ovim pilot projektom kada je riječ o boljem i konkretnijem nadziranju izbora, ali se nadam da će promijeniti tu odluku i da ima vremena za to. Pogotovo bi trebalo više kontrolisati biračka mjesta koja su blizu Srbije i Bajine Bašte”, poručio je, između ostalog, Fejzić.

Podsjećamo, osim Fejzića, raniji kandidati za načelnike Srebrenice na ovogodišnjim lokalnim izborima bili su Faruk Đozić i Muhamed Avdić.

Pretpostavlja se i da će trenutni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić biti nezavisni kandidat jer je Općinski odbor SNSD-a predložio svog kandidata Miloša Vučića. Također, postoji mogućnost da Aleksandar Simić bude još jedan nezavisni kandidat.

(TIP/Izvor: N1)

Komentar

  • Notar says:

    E bas vam hvala. Sto ste uspjeli da uradite nesto sto dijete u prvom osnovne vidi.Jos samo kad bi animirali hiljade raseljenih po svijetu s tog podrucja da se na vakat registruju on line,bilo bi dobro.Nije mi jasno da su ljudi otisli iz Srebrenice a da ne zele da se registruju preko interneta minuta posla i da daju glas .zar je to toliko tesko.a kad se izgubi i kad pocnu da se sprovode odluke koje su protiv bosnjaka,onda se hvatamo za glavu i trazimo pomoc atranaca , a tesko se registrovat za izbore i da pomognete izboru kandidata koji treba da vode Srebrenicu onako kako to taj grad zasluzuje.

Komentari su zatvoreni.