Narednih dana temperature do 37 stepeni

Narednih dana u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme s temperaturama do 37 stepeni Celzijusa.

“U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Slabih lokalnih pljuskova može biti uglavnom na istoku i sjeveroistoku Bosne, rjeđe u centralnim i sjevernim područjima”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena Celzijusa.

U utorak, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena.

I u srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34, na jugu zemlje do 37 stepeni.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija/Foto: IIustracija)