Saobraćajna nesreća kod Prijedora: U bolnici preminula suvozačica usljed zadobijenih povreda

Na raskrsnici nekategorisanog puta Busnovi-Marićka i industrijskog makadamskog puta Omarska-Busnovi, kod Prijedora, desila se saobraćajna nesreća u kojoj su podvijeđene dvije osobe. 

Nažalost, povrijeđena suvozačica preminula je na Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjoj Luci usljed zadobijenih povreda, saopćeno je jutros iz Policijske uprave Prijedor. 

Dodaju da se nesreća desila jučer oko 15.10 sati. 

– Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je u nezgodi učestvovao D.M. iz Prijedora upravljajući autobusom marke higer i S.J. iz Prijedora upravljajući vozilom marke škoda.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je vozač S.J., kao i suvozač iz istog vozila B.J. iz Prijedora, koja je prevežena na Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je usljed zadobijenih povreda preminula – navedeno je u saopćenju.

Iz policije ponovo apeluju na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uvjetima i stanju na cesti i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Foto: Ilustracija)