Urađena rekonstrukcija mokrog čvora u JU „Sportsko-kulturni centar“ Banovići

U Javnoj ustanovi „Sportsko-kulturni centar“ Banovići urađena je rekonstrukcija mokrog čvora, odnosno muškog wc-a. Vrijednost radova iznosila je oko 27 hiljada konvertibilnih maraka, a riječ je o projektu koji su finansirali Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i općina Banovići. Ministarstvo (Vlada TK) izdvojilo je 22 hiljade, a Općina 5 hiljada maraka. Ovo je prvi projekat realiziran u sportskoj dvorani u ovoj godini i predstavlja nastavak aktivnosti započetih u 2023. godini, i to s ciljem da se obezbjede što bolji uvjeti za treniranje i rad banovićkim sportistima.

Prema riječima općinskog načelnika dr. Bege Gutića, Vlada TK i općina Banovići u kontinuitetu, iz godine u godinu, ulažu sredstva kako bi se riješili naslijeđeni problemi u objektu sportske dvorane i zajednički je realizirano nekoliko projekata.

Kako je kazao, ulaganja će se nastaviti i u narednom periodu, a u planu je da se uradi rekonstrukcija ostatka mokrog čvora (ženskog wc-a), kao i zamjena stropa (plafona) u holu dvorane. Direktor JU „Sportsko-kulturni centar“ Banovići Elvis Huseinbašić zahvalio se Vladi TK i općini Banovići na dosadašnjoj podršci, te istakao da je samo tokom prošle godine, u rekonstrukciju sportske dvorane, uloženo oko 90.000,00 KM. Urađena je zamjena stolarije na prednjem „izlogu“ objekta, rekonstrukcija i uređenje male sale, te izvršene su intervencije na popravci krova dvorane.

(TIP)