Večeras BiH protiv Italije: Koliko mogu desetkovani Barbarezovi Zmajevi?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon susreta sa Engleskom, u nedjelju će snage odmjeriti sa još jednom fudbalskom velesilom.

Ovoga puta naš tim igra protiv branioca naslova Starog kontinenta Italije, a selektor Sergej Barbarez sada mnogo bolje poznaje naš tim.

“Mi želimo da imamo ovakve protivnike, da imamo iskustva protiv velikih reprezentacija. Sada je to kraj prvenstava i mnogo igrača nedostaje u ovom junskom terminu koji je nezahvalan. Mi se radujemo ovim utakmicama. Donijet će nam mnogo toga i to ćemo vidjeti kasnije.”, rekao je Barbarez.

Demirović je izjavio:“Imali smo dosta vremena da analiziramo utakmicu protiv Engleske. Za nas je važno da smo kao ekipa zajedno proveli ovih nekoliko dana i iskoristili ovaj UEFA termin da stvorimo nešto veće nego što smo imali do sada. Italija je jedna od najboljih evropskih reprezentacija i aktuelni evropski prvak. Tako da su oni u sutrašnjem meču favoriti, ali to je možda i dobro za nas da pokažemo sve što znamo i da napravimo dobar rezultat. Mi nismo ovdje došli turistički, pokušaćemo da odigramo najbolje što znamo.“

Selektor Barbarez ima velike probleme sa povredama, a meč sa Italijom propustit će Edin Džeko, Stjepan Radeljić i Nikola Vasilj.

Zadnji susret naš tim protiv Italije imao je 18.11.2020. kada smo poraženi sa 0:2, a ranije je naš tim remizirao sa Azzurima 1:1 u gostima.

Do sada je naš tim sa Italijom odigrao 5 mečeva. U tri navrata slavili su Italijani, jedan meč je završen neriješenim rezultatom, dok su Zmajevi jedini trijumf upisali davne 1996. godine.

(TIP/Izvor: N1/Foto: NS/FSBiH)