Foto: Auto-moto spektakl Red Bull Showrun u Sarajevu

U Sarajevu je u nedjelju završen Red Bull Showrun, događaj koji će mnogi pamtiti. Mnogobrojni gledaoci su uživali u fenomenalnom programu u kojem je učestvovao bolid RB7, s vozačem Formule 1 Davidom Coulthardom.

Pored Coultharda, učestvovali su i dvojac Red Bull Driftbrothers u svojim snažnim drift automobilima. Nastupio je i Aras Gibieza, najbolji svjetski stunt moto vozač.

Mnogobrojni posjetioci su burnim aplauzom na kraju pozdravili učesnike današnjeg spektakularnog Red Bull Showrun u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Slavni britanski F1 vozač David Coulthar izjavio je da je prvi put vidio bolid Formule 1 kada je imao 19 godina te je izrazio nadu da je danas u nekom djetetu u Sarajevu probudio želju da vozi Formulu 1.

Istakao je da je entuzijazam ljudi u Sarajevu bio zaista impresivan, te da je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine proveo nekoliko dana.

– Svi su vrlo ljubazni i zaista sam iskreno uživao. Hvala svima koji su to omogućili – kazao je.

Istakao je da se nije utrkivao već 16 godina te da nije imao pojma da je veoma poznat u BiH, ali da zna da je Michael Schumacher dolazio u Sarajevo i da je njegova fondacija pomogla mnogim ljudima, što je fantastično.

– Ali ja se definitivno vračam. Jako sam uživao i osjetio sjajnu energiju u gradu – kazao je.

Također je prokomentirao i večerašnju utrku Formule 1 u Kanadi, ističući da su bile  fantastične kvalifikacije.

“Red Bull Showrun” predstavlja automobilistički performans koji u kontrolisanim uslovima sa iskusnim profesionalcima iza upravljača demonstrira snagu i preciznost, donoseći pri tome magiju adrenalinskog spektakla širokoj publici.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Almir Razić)