Tuzla: Uhapšen naoružani muškarac iz Tuzle, u trenutku pucnjave i bijega bio na zatvorskom dopustu

Tuzlanska policija uhapsila je muškarca koji je u subotu oko 19:45 sati u tuzlanskom naselju Miladije najprije upotrijebio vatreno oružje, ispalivši nekoliko hitaca, a potom pobjegao s mjesta događaja. Prilikom bijega od policijskih službenika, muškarac je oštetio dva automobila. Riječ je o Elvisu Selimoviću (42) iz Tuzle, koji je od ranije poznat policiji po činjenju različitih krivičnih djela, a u gradu je poznat po nasilničkom ponašanju.

Pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona okončali su veliku potjeru za muškarcem, koji je uznemiravao građane u Tuzli i ugrozio njihovu sigurnost, piše Klix.ba.

Policiji je prijavljeno da je on prvo ispalio nekoliko hitaca, zatim oštetio automobil u naselju Miladije, a nakon što se policija zadala u potragu za njim, bježeći je oštetio još automobila. Svoj auto je u jednom trenutku ostavio ispred benzinske pumpe i pobjegao pješke, ali je nedugo nakon toga i uhapšen, navodi Klix.ba.

Šta više, trenutno je na izdržavanju zatvorske kazne, ali je u trenutku uznemiravanja javnosti bio na privremenom dopustu tokom vikenda. On je i ranije osuđivan više puta, a 2011. godine je hapšen zajedno s bratom zbog prodaje droge.

˝PS Zapad je oko 19:45 sati zaprimila više prijava građana iz naselja Miladije, u kojima se ukazuje da je jedno lice iz istog naselja, na različite načine, pa čak i upravljajući vozilom, (kojom prilikom je oštećeno jedno vozilo) uznemirilo građane. S tim u vezi policijski službenici Uprave policije MUP TK-a poduzimaju određene mjere i radnje. Lice E.S. (1982) iz Tuzle, za kojim se tragalo u vezi prijava građana, pronađeno je i stavljeno pod kontrolu. O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a sve dalje mjere i radnje, prema uputama tužioca, poduzimaju istražitelji OKP PU Tuzla˝, saopćila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK, Adnana Sprečić.

(TIP/Foto: Klix.ba/A.K.)

2 komentara

  • Mile Hašišar says:

    Odmah mu polomoti ruke i noge !!!

  • Alienist says:

    Baš me zanima hoće li neko odgovarati zbog liše procjene? Dopust?! Ljudi moji…

Komentari su zatvoreni.