Oštećene prostorije GO SDA Tuzla: ‘Ovaj vandalski čin neće nas zastrašiti’


Iz Gradske organizacije SDA Tuzla saopćili su da su u petak, tokom kasnih večernjih sati, neodgovorni i zlonamjerni pojedinci ili grupa, nanijela materijalnu štetu na zgradi GO SDA Tuzla, a u kojoj su smještene i prostorije Merhameta, kojom prilikom su polupana stakla na ulaznim vratima GO SDA Tuzla, te obilježja stranke, kao i Merhameta.

˝Očigledno da aktivnosti novog rukovodstva i mladih snaga GO SDA Tuzla koji iskreno i u realnom vremenu pokazuju jednu novu i prepoznatljivu pozitivnu energiju promjena nekome smetaju. Svakodnevno okupljanje i kreiranje društveno korisnih aktivnosti koje pomažu svim građanima u svakodnevnom životu, pojedincima, grupama ili nalogodavcima ovog vandalskog čina očito nisu poželjne pa se i na ovaj način pokušava zastrašiti ili ugušiti veliki broj, posebno mladih aktivista SDA Tuzle i njihov način razmišljanja˝, saopćeno je iz SDA.

Kako su istakli, noć prije su polupana stakla na prostorijama novog objekta MZ Kreka, gdje je predsjednik Savjeta, mladi pravnik ispred GO SDA Tuzla, koji je također u svom mandatu uradio dosta pozitivnih promjena koje znače svim stanovnicima ove mjesne zajednice.

˝Vjerujemo i nadamo se da će nadležni istražni organi da pronađu počinitelje ovog vandalskog čina, te da će isti da odgovaraju za nedjela u skladu sa zakonom˝, saopćili su iz GO SDA Tuzla.

(TIP/Foto: FB)

Komentar

Komentari su zatvoreni.