Pritvor za Bešira Velagića (21) iz Gradačca: Čekićem ‘macola’ više puta udario policijsko vozilo, prijetio i udarao policajce

Općinski sud Gradačac prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Bešira Velagića (21) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počio krivično djelo oštećenje tuđe stvari u sticaju sa sprečavanjem službene osobe u vršenju službene radnje.

Velagić je osumnjičen da je 30. maja 2024. godine oko 19 sati u Gradačcu,  na parkink prostoru ispred Policijske uprave Gradačac, čekićem „macola“ više puta udario policijsko vozilo po staklima i limu, razbio vjetrobransko staklo, te se popeo na krov vozila i agresivno skakao čineći i dalju štetu na vozilu.

Nakon što su mu prišli policijski službenici i glasno naredili da prestane uništavati vozilo, počeo je prijetiti policajcima i pokušao da siđe sa vozila kako bi se obračunao sa policijskim službenicima, te je propao  kroz razbijeno zadnje vjetrobransko staklo u gepek vozila.  Kada su ga policajci izvukli iz vozila pružio je aktivan otpor i rukama i nogama udarao policajce  koji su ga nakon toga stavili pod kontrolu.

Velagić je odmah lišen  slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su istražitelji  OKP PU Gradačac osumnjičenog, uz izvještaj o počinjenom krivilnom djelu, predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

(TIP)