Video: Zbog neprimjerenog ponašanja pojedinaca u kompleksu Slana Banja izmijenjena Odluka o komunalnom redu

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Tuzla usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o komunalnom redu. Kako je  pojasnila Melisa Hadžiabdić, stručna savjetnica u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla, pojavila se potreba preciznijeg normiranja odredbi Odluke o komunalnom redu na način da se istim, sveobuhvatno reguliše način prihvatljivog ponašanja unutar kompleksa Slana Banja, koji je primjeren njenom memorijalnom karakteru.

“Bili smo svjedoci nedavnih neprimjerenih ponašanja pojedinaca, kojima se vrijeđa dignitet samog kompleksa Slana Banja. Zbog toga se stupilo u postupak izrade izmjena kojima će se adekvatno urediti komunalni red I pravila ponašanja unutar kompleksa Slana Banja. Samim tim stvorit će se I pravni osnov za postupanje nadležnih komunalnih inspektora u sankcionisanju ovakvih vidova neprimjerenog ponašanja”, istakla je Hadžiabdić.

(TIP/Izvor: RTV7)

Komentar

  • Željko says:

    “Trala baba lan da joj prođe dan!” Ilinčica, gdje se nekada održavaju sjednice Gradskog vijeća, 100 metara zračne crte deponija guma, 150 metara zračne crte deponija smeća, Banja počupane skoro sve klupe, uništene sve korpe za smeće unutar šume, novi postavljeni putokazi za posjetitelje na raznim jezicima uništeni, a bivši vidikovci iznad Pivare zatrpani smećem desetljećima, prostor oko Barutane pun smeća, ako već Gradska uprava ne zna, a ne zna gazdovati sa Ilinčicom i Banjom, dati pod koncesiju nekomu tko zna ! Ili Panonska jezera uvesti limit na broj kupača jer ljeti kupači imaju “fetiš sardina” ili ogroman teren koji je neiskorišten između prvog i drugog jezera učiniti na način da se proširi prvo jezero, dislocira se pumpna stanica i oni, po meni, nepotrebni stolovi za stolni tenis, za odbojku i da imamo veliko prvo Panonsko jezero od sojenica do mostića prema glavnom parku i dalje do solarnih panela jer stvarno se mora poraditi na proširenju jezera ALI treba se uložiti novac a ne da svake godine bude “dobit” jezera od par stotina BAM, da budem malo ironičan!!

Komentari su zatvoreni.