Romano objavio jedan od najvećih transfera u povijesti: Mbappe je potpisao za Real

“KYLIAN MBAPPE u Real Madrid, HERE WE GO! Svi dokumenti su potpisani, pečatirani i kompletirani. Real je osvojio Ligu prvaka, nakon čega će idućeg tjedna objaviti da je Mbappe njegov igrač. Mbappe je još u februaru odlučio gdje će nastaviti karijeru. Od sada ga se može smatrati igračem Reala.”

Ovako je Fabrizio Romano objavio realizaciju istorijskog transfera. Kada najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša u vijest napiše “Here we go”, zna se šta to znači. Da je posao o kojem piše okončan i definitivan. No, s obzirom na to da je ovo transfer za anale, kojeg je k tome Romano prvi navijestio, sada se dodatno potrudio i za preko 20 miliona pratitelja na X-u snimio i prigodni video. Tamo je rekao: “Saga je gotova. Mbappe je igrač Reala. Ovo je povijesni Here we go!”

Real je bez odštete doveo jednog od par najboljih nogometaša svijeta

Mbappe (25) je došao u PSG 2018. godine za 180 miliona eura iz Monaca. Iako je igrao s Messijem i Neymarom te za PSG u 308 utakmica postigao 256 i namjestio 108 golova, nije uspio osvojiti Ligu prvaka. To nije uspio ni ove godine, PSG je ispao u polufinalu od Borussije Dortmund. Već je neko vrijeme nezadovoljan i želi otići. Predsjednik kluba zadržao ga je prije dvije godine jednim od najvećih ugovora u povijesti nogometa.

Zarađivao je oko 6 miliona eura bruto mjesečno (2.7 miliona neto), a dobio je i bonus od 180 miliona eura samo za potpis ugovora te dodatnih 70 miliona na kraju svake godine ugovora, koji je trebao trajati tri godine. No ponuđena mu je opcija da nakon dvije sezone ode besplatno, a tu opciju odlučio je iskoristiti, piše Index.hr.

(TIP/Foto: FIBA/Arhiva)