Za novog predsjednika SGV-a izabran Mladen Pandurević

Na 12. izbornoj Skupštini Srpskog građanskog vijeće – Pokret za ravnopravnost u Bosni i Hercegovini, za predsjednika je izabran Mladen Pandurević.

Potpredsjednici SGV-a – PR u BiH su Rajko Živković, Zoran Jovanović i Sretko Radišić.

Također je izabran je novi Upravi i Nadzorni odbor te organizacije, a usvojen je i plan rada SGV – PR u BiH za naredne četiri godine.

U svečanom dijelu Skupštine, obilježena je 30-godišnjica rada i djelovanja te nevladine organizacije, koja je, uz prisustvo i učeće više od 400 delegata, koji su iz svih dijelova BiH.

Bila je to prilika i da se prisjete osnivanja Vijeća ratne 1994. godine, kada su delegati iz svih dijelova BiH stigli u opkoljen i razoren glavni grad BiH.

Na tom skupu u ratnom Sarajevu, delegati SGV-a su osudili svako ubijanje, razaranje, zlostavljanje agresora paljanskog režima i od međunarodne zajednice zatražili hitni prekid sukoba i uspostavu mira i obnovu zajedničkog života na svim prostorima ove države.

Toj organizaciji je, na svečanosti u Štokholmu uručena nagrada „Pravi život“, koja se smatra alternativnom Nobelovom nagradom, saopćeno je iz SGV-a.

(TIP/Izvor: Fena)