Građani ponovo pokazali humanost: Za manje od 24 sata prikupljena sredstva za liječenje studentice Nine Kapetanović

Manje od 24 sata nakon što je Pomozi.ba postavio apel, prikupljena su sredstva za liječenje studentice medicine Nine Kapetanović.

Nina Kapetanović iz Sarajeva ima samo 22 godine, a njen životni cilj je da pomaže drugima. Životna želja joj je da postane doktorica ortopedije i pomaže drugima zbog bolesti od koje i sama boluje. Naime, ova hrabra djevojka rođena je sa komplikovanom koštanom anomalijom koja zahvata mišićno-koštani sistem i čitav život vodi borbu kako bi mogla normalno hodati, kazali su iz Pomozi.ba.

Prvu operaciju je imala 2017. godine kada su joj ugrađeni fiksatori u Egiptu zbog deformiteta nogu. Godinu dana je bila potpuno nepokretna, prensi N1.

“Zbog te operacije i nemogućnosti liječenja u BiH njeni roditelji su bili primorani uzeti kredit. Međutim, prilikom vađenja fiksatora u BiH dešava se stravična komplikacija gdje bakterija dospijeva u natkoljeničnu kost te uzrokuje infekciju. Zbog toga ima konstantne, intenzivne bolove. Kost joj je trenutno u kritičnom stanju. Nada za izlječenje je ugradnja implanta obloženim lijekom čiji vijek trajanja je deset godina. Ovaj implantat bi joj omogućio bolju pokretnost te sačuvao kost od daljnjeg propadanja”, naveli su.

Za taj tretman joj je bilo potrebno 7.500 eura, što je prikupljeno za manje od 24 sata.

“Nina je nesebično pomagala i našim korisnicima koji su išli u Egipat na liječenje na posve volonterskoj osnovi. Hvala vam divni ljudi”, poručili su iz Pomozi.ba.

(TIP)