Mitrović pred TOŠK: Maksimalno smo fokusirani na utakmicu

Fudbalski klub Sloboda Tuzla u subotu gostuje u Tešnju gdje će na Gradskom stadionu Luke odigrati posljednju gostujuću utakmicu u aktuelnoj sezoni Prve lige Federacije BiH, a protivnik je ekipa NK TOŠK.

Razgovarali smo sa pomoćnim trenerom FK Sloboda Tuzla, Darkom Mitrovićem koji je dobro poznaje idućeg protivnika i njihove vrline.

-Dobro poznajem ekipu TOŠK-a koja može biti opasna iz više segmenta. Njihova najveća snaga su prekidi odakle su riješili više utakmica u svoju korist. Izuzetno cijenimo i poštujemo sve što su radili u drugom dijelu sezone gdje su znatno popravili svoju igru. Ako gledamo samo drugi dio sezone, osvojili su 25 bodova što je po broju osvojenih bodova treće ili četvrto mjesto. To je njih dovelo do ostvarenja svog cilja jer su matematički obezbjedili opstanak dva kola prije kraja i možemo reći da bez nekog posebnog pritiska dočekuju Slobodu, izjavio je Darko Mitrović.

Sloboda se proteklih dana intenzivno spremala za utakmicu, a kada je u pitanju igrački kadar Slobode, stručni štab na raspolaganju ima sve fudbalere.

-Kada je u pitanju igrački kadar FK Sloboda Tuzla, svi igrači su na raspolaganju. Nemamo povrijeđenih ni kartoniranih. Ekipa je dobro radila tokom cijele sedmice, maksimalno smo motivisani i fokusirani na utakmicu u Tešnju i želimo što prije da obezbjedimo potrebna tri boda kako bismo osigurali plasman u Premijer  ligu BiH. Ukoliko ponovimo kvalitetne igru koju smo pružili na protekle dvije gostujuće utakmice kada je izosatala završnica da osvojimo tri boda. Nadam se da ćemo u Tešnju ponoviti dobru igru koju ćemo zaokružiti golovima koji će nam donijeti tri boda s kojim ćemo kolo prije kraja prvenstva ostvariti svoj cilj i promociju u najviši rang bh. fudbala, kaže Mitrović koji u Tešnju očekuje veliki broj gledalaca.

-Očekujemo veliki broj gledalaca na stadionu Luke u Tešnju, jer će se na ovoj utakmici od dresa TOŠK-a oprostiti njihov dugogodišnji igrač i kapiten Dizdarević. Sigurno je da će biti lijepo igrati pred ispunjenim tribinama i možemo očekivati jednu kvalitetnu i zanimljivu fudbalsku predstavu, zaključio je Darko Mitrović, pomoćni trener FK Sloboda Tuzla.

Utakmica 29. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između NK TOŠK Tešanj i FK Sloboda Tuzla igra se u subotu, 1. juna na Gradskom stadionu Luke u Tešnju s počekom u 17:30 sati uz direktan prenos na MYTV.

Slobodi su do kraja sezone potrebna još dva boda da bi osigurala prvo mjesto i plasman u Wwin ligu BiH, a pobjedom u narednom susretu i osvajanjem tri boda Crveno-crni bi kolo prije kraja ostvarili zacrtani cilj s početka sezone.

(TIP)