Video/Ćirilica 2016: Karleuša uživo ispaljuje rafale uvreda na Vučića – Ćirilica 2024: Karleuša uživo skoro životom brani predsjednika

Ista televizija, ista emisija, skoro pa isti gosti, osam godina razlike i potpuno drugačiji stavovi Jelene Karleuše u odnosu na to kada je prvi put imala priliku da uživo na televiziji gostuje sa Aleksandrom Vučićem kao predsjednikom Srbije.

Sinoć je na televiziji Hepi emitovala emisija „Ćirilica“ koju vodi Milomir Marić, urednik i glavni i odgovorni urednik pomenute televizije, a gosti su, između ostalih, bili i pjevačica Jelena Karleuša i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U istom ambijentu i na istom mjestu sreli su se prije osam godina. Samo su u emisiji tada, umjesto u onoj emitovanoj sinoć, imali vrlo sukobljena mišljenja, a i drugačije sagovornike. Te 2016. godine, Karleuša je u emisiji bila i sa Nadom Macurom, a Vučiću je toliko emitovanja uživo više puta oštro saopštila da se ne slaže sa njegovom politikom, piše Nova.

„Ne čujete mišljenje građana jer im krče crijeva u gradskom prijevozu od gladi“, rekla je ona, između ostalog, 2016. godine u Ćirilici, raspravljajući sa predsjednikom Srbije o tome da li je Srbija „ekonomski tigar“. Vučić joj takođe nije ostao dužan, te ju je više puta sarkastično upitao – „Je l vi Jelena živite loše?“

To je bio period u kojem je Karleuša glasno kritikovala Srpsku naprednu stranku, pa i Vučića, a emisija je bila samo jedan od momenata u kojima je govorila da protiv režima. Pisala je predsjedniku i otvorena pisma, podržavala ranije proteste i slično.

Gledaoci Srbije su sinoć, međutim, gledali nešto potpuno drugo.

Karleuša je zajedno sa predsjednikom Srbije bila, što bi se reklo, u istom taboru. Njen zadatak je bio politički, ali sa akcentom na hrvatsku pjevačicu Severinu koja je podržala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Karleuša je tokom živog prijenosa branila predsjednika, isticala njegove liderske sposobnosti i ponavljala matru koju smo i ranije mogli da čujemo od nosilaca vlasti, ali i od predsjednika lično – „Srbi nisu genocidan narod“.

„Pričati o ženama tog kalibra, koje mogu da prodaju i vjeru za nevjeru i za novac… Nije ta tema ni mjesto ni vrijeme sa ovakvim državnicima i ljudima. Ne zaslužuju oni takvu tabloidnu temu – a ona je tabloidna“, rekla je Karleuša o Severini, između ostalog.

Na konstataciju Dragana J. Vučićevića, koji je takođe bio gost emisije, da su Severini „deda, otac, bivši muževi i sin Srbi, a ona Srbe napada“, Jelena se nadovezala.

„To sam ja i napisala, a ona je mene napala strašno. Ja njoj ne mogu da objasnim, smatram da se istina koju ja govorim ne može kupiti ni platiti. Mi smo vidjeli gdje ona radi i pjeva, svako ko je plati, ona tu pjeva i podržava tu politiku. Sa druge strane, ona mora da zna da, kad se brani svoja zemlja, to ne košta, to se oseća. To nije neprijateljstvo prema drugim zemljama i religijama“, istakla je ona.

Ovu estrano-političku šaradu uveličao je svojim prisustvom i Ivica Dačić.

(TIP/Izvor: nova.rs/Foto: Printscreen/TV/Happy)